Λιονέλ Μέσι: Ο μισθός του ξεπερνά το μπάτζετ σχεδόν όλων των ομάδων του MLS!

Newsroom
messi_inter_miami_mls

bet365

Οι ετήσιες αποδοχές του Λιονέλ Μέσι από το συμβόλαιό του στο MLS με την Ίντερ Μαϊάμι είναι λίγο πάνω από 20,4 εκατ. δολάρια στην πρώτη του πλήρη σεζόν, ξεπερνώντας το μπάτζετ 25 από τις 29 ομάδες του πρωταθλήματος!

Ο Λιονέλ Μέσι εντάχθηκε στην Ίντερ Μαϊάμι το περασμένο καλοκαίρι και έχει βασικό μισθό 10,4 εκατ. δολάρια και ετήσιες απολαβές 20.446.667 δολάρια (περίπου 18,8 εκατ. ευρώ), ανέφερε την Πέμπτη (16/05) η Ένωση Παικτών MLS στην πρώτη ανακοίνωση μισθών για το 2024.

Τα στοιχεία αυτά καλύπτουν το ποσό που λαμβάνει ο Μέσι από τη συμφωνία του με το MLS, η οποία διαρκεί μέχρι τη σεζόν 2025, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε μπόνους μάρκετινγκ και αμοιβών ατζέντη. Δεν υπολογίζουν τυχόν πρόσθετες συμφωνίες με την ομάδα ή τις θυγατρικές της, ούτε τυχόν μπόνους απόδοσης. Επιπλέον, το Forbes υπολόγισε τα κέρδη του Μέσι από διαφημίσεις σε 70 εκατ. δολάρια τον περασμένο χρόνο. Στους συμπαίκτες του Μέσι περιλαμβάνονται ο Σέρχιο Μπούσκετς (8,8 εκατ. δολάρια), ο Λουίς Σουάρες και ο Ζόρντι Άλμπα (1,5 εκατ. δολάρια ο καθένας).

Το Μαϊάμι προηγείται στο πρωτάθλημα με μπάτζετ 41,7 εκατ. δολαρίων, διπλάσια από όλες τις άλλες ομάδες εκτός από το Τορόντο (31,4 εκατ. δολάρια) και τη Chicago Fire (25,1 εκατ. δολάρια). Το ρόστερ του Νάσβιλ, με 21,4 εκατ. δολάρια, αξίζει επίσης περισσότερα από τον... Μέσι.

Το Σεντ Λούις έχει το χαμηλότερο μισθολόγιο μεταξύ των 29 ομάδων με 12 εκατ. δολάρια, λίγο πιο κάτω από το Σολτ Λέικ και το Σαν Χοσέ με 13,6 εκατ. δολάρια το καθένα. Οι LA Galaxy μείωσαν το μπάτζετ τους από τα 23,5 εκατ. δολάρια στην αρχή της περασμένης χρονιάς στα 17,9 εκατ. δολάρια και η Ατλάντα από τα 21,3 εκατ. δολάρια στα 16,7 εκατ. δολάρια. Το Τορόντο από την άλλη αύξησε το μπάτζετ από 25,7 εκατ. δολάρια που ήταν το υψηλότερο επίπεδο του πρωταθλήματος στην έναρξη του 2023 και το Νάσβιλ από 14 εκατ. δολάρια.

Ο εξτρέμ του Τορόντο Λορέντζο Ινσίνιε είναι δεύτερος σε απολαβές με 15,4 εκατ. δολάρια, ακολουθούμενος από τον Μπουσκέτς, τον μέσο του Σικάγο Σακίρι με 8,2 εκατ. δολάρια, τον μέσο του Όστιν Σεμπαστιάν Ντριούσι με 6,7 εκατ. δολάρια, τον εξτρέμ του Τορόντο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι με 6,3 εκατ. δολάρια και τον μέσο των Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης Εμίλ Φόρσμπεργκ με 6 εκατ. δολάρια.

 

MLS Τελευταία Νέα