Τσέλσι: Ο λόγος που οι «μπλε» είχαν το δικαίωμα έξι αλλαγών κόντρα στην Μπράιτον

Τσέλσι: Ο λόγος που οι «μπλε» είχαν το δικαίωμα έξι αλλαγών κόντρα στην Μπράιτον

Τσέλσι

bet365

Η Τσέλσι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με την Μπράιτον έχοντας κάνει έξι αλλαγές και πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν. Η απάντηση ωστόσο έρχεται λόγω του τραυματισμού του Μιχάιλο Μούντρικ…

Πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια να εξασφαλίσει την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πήρε η Τσέλσι. Οι «μπλε» του Λονδίνου επικράτησαν με 2-1 της Μπράιτον εκτός έδρας και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την 6η θέση μόλις μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της σεζόν. Μια αναμέτρηση που τα είχε όλα για τους «μπλε».

Την ιστορική επίδοση του Κόουλ Πάλμερ, την ανόητη αποβολή του Τζέιμς που θα του στοιχίσει τέσσερα παιχνίδια αλλά και τις έξι αλλαγές που έκανε ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν όταν η Τσέλσι χρησιμοποίησε την τελευταία της διακοπή περνώντας στον αγωνιστικό χώρο δυο φρέσκους ποδοσφαιριστές, έχοντας ήδη κάνει τέσσερις αλλαγές. Και όχι, δεν ήταν... παράνομη η κίνηση του Ποτσετίνο, καθώς ο Αργεντινός είχε το δικαίωμα των έξι αλλαγών.

Ο λόγος είχε να κάνει με τον τραυματισμό του Μιχάιλο Μούντρικ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ουκρανός δέχτηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέφτει στο έδαφος, εμφανώς ζαλισμένος. Παρότι σηκώθηκε, ο 25χρονος δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί και η Τσέλσι χρησιμοποίησε την «concussion substitute». Τι είναι η «concussion substitute».

Πρόκειται για μια έξτρα αλλαγή που εμφανίστηκε το 2021, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ο Ραούλ Χιμένες στο κεφάλι σε ένα Άρσεναλ - Γουλβς. Η IFAB αποφάσισε να εισχωρήσει την συγκεκριμένη αλλαγή στο ποδοσφαιρο, με σκοπό να βοηθήσει τις ομάδες που κατά τη διάρκεια ενός ματς χάνουν έναν ποδοσφαιριστή για χτύπημα στο κεφάλι. Ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη αλλαγή μια ομάδα έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει έναν ποδοσφαιριστή που δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω διάσεισης, χωρίς να σπαταλήσει μια από τις αλλαγές της.

Εάν μια ομάδα αποφασίσει να κάνει την «concussion substitute» τότε ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής πρέπει να απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι για προληπτικούς λόγους, ακόμα και αν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Έτσι με αυτόν τον τρόπο η IFAB δίνει τη δυνατότητα σε μια ομάδα να μην σπαταλήσει μια αλλαγή αναγκαστικά εάν πρόκειται για χτύπημα στο κεφάλι, προσφέροντας μια επιπλέον αλλαγή.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα