Ατρόμητος - Αστέρας 0-1: Γλυκό τέλος σε «πικρά» play out

O Μουνάφο πανηγυρίζει το γκολ του εναντίον του Ατρομήτου

bet365

Με γκολ του Μουνάφο στο 70' ο Αστέρας έκλεισε με τρίποντο στο Περιστέρι μια μάλλον απογοητευτική πορεία στα play out, επικρατώντας με 1-0 του Ατρομήτου.

Φινάλε στη σεζόν για τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες να παίρνουν τη νίκη με 1-0 στο Περιστέρι, σε ένα αδιάφορο, βαθμολογικά, παιχνίδια για τα play out.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με τον Τσιντώτα στην εστία, τους Ντε Μποκ, Τσακμάκη, Κιβρακίδη και Αθανασίου στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Γκονζάλες με τον Κουέν και τον Καραμάνη στη μεσαία γραμμή. Ο Βαλένσια με τον Τζοβάρα ήταν στα άκρα της επίθεσης με τον Βέργο στην κορυφή.

Ο Αστέρας Τρίπολης από την πλευρά του ξεκίνησε με τον Τσιφτσή στο τέρμα και τους Ατιένθα, Γκρόζντανιτς, Αλβάρες και Λύρατζη στην τετράδα της άμυνας. Ο Αλάγκμπε με τον Γιαμπλόνσκι ξεκίνησαν στη μεσαία γραμμή έχοντας μπροστά τους τον Μπαρτόλο και τους Ζουγλής και Παλάσιος στα άκρα, με τον Μάντζη στην κορυφή.

Ευκαιρίες αλλά κανένα γκολ

Αμφότερες οι ομάδες έδειξαν από τα πρώτα λεπτά πως προσπαθούσαν να δοκιμάσουν πράγματα και πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας καλές στιγμές με ωραία κυκλοφορία μπάλας και σταθερό ρυθμό.

Στο 4ο λεπτό ο Ζουγκλής έκανε ατομική ενέργεια, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια. Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε και ένα παρόμοιο πλασέ από τον Βέργο αλλά κατέληξε και πάλι άουτ.

Στο 28' ο Μπαρτόλο είδε τον Τσιντώτα να σταματάει το πλασέ που έκανε το εξωτερικό ενώ ο Καραμάνης στο 33' είδε το σουτ να περνάει άουτ παρά την κακή έξοδο του Τσιφτσή.

Στο 34' ο Ζουγλής βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή αλλά ο Κιβρακίδης έβαλε την κατάλληλη στιγμή το πόδι με τάκλιν και η μπάλα πήγε στον Τσιντώτα.

Ο Μουνάφο υπέγραψε το νικηφόρο φινάλε για τη σεζόν

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο... φτωχό από άποψη ευκαιριών, με τον Μπαρτόλο να έχει μόνο μία καλή στιγμή στο 58' αλλά το σουτ του πήγε πάνω από τα δοκάρια. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 70' για τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Παλάσιος πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το πλασέ, η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα αλλά ο Μουνάφο πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 0-1.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ζουγλής θα μπορούσε εκ νέου να βρει τα αντίπαλα δίχτυα αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε εντυπωσιακά σε τετ-α-τετ και δεν επέτρεψε το 0-2. Ο Ατρόμητος έψαξε την ισοφάριση αλλά εν τέλει στο τελευταίο σφύριγμα, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν εκείνος που πανηγύρισε τη νίκη και έκλεισε ιδανικά τη σεζόν.

MVP: Μουνάφο. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μπήκε ως αλλαγή και άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την επιθετική λειτουργία των Αρκάδων, με τον ίδιο να βρίσκει και το γκολ της νίκης.

Στο ύψος του: Από την πλευρά του Ατρομήτου ο Τσιντώτας ήταν σταθερός, είχε μία σπουδαία απόκρουση στο τετ-α-τετ με τον Ζουγλή ενώ πολύ καλός ήταν και ο Κιβρακίδης. Ο Ζουγλής από την άλλη πλευρά ήταν μόνιμη απειλή της αντίπαλης εστίας ακόμα και αν δεν σκόραρε.

Αδύναμος κρίκος: Κανείς από τους φορ που έπαιξε δεν κατάφερε να αποτελέσει απειλή για την αντίπαλη εστία.

Η «γκάφα»: Δεν υπήρξε κάποια γκάφα στο παιχνίδι.

Το «στραγάλι»: Ο διαιτητής Τζήλος δεν είχε πολύ δουλειά, έχοντας ένα άνετο απόγευμα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Βαθμολογικά και οι δύο ήταν αδιάφορες όμως και ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης δοκίμασαν πρόσωπα και σκέψεις στο φινάλε της σεζόν με τις συμμετοχές του 16χρονου Αγγελάκη και του 16χρονου Κακαδιάρη από την πλευρά των Αρκάδων να είναι στα... συν του απογεύματος.

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κιβρακίδης (85΄Τριμμάτης), Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Καραμάνης (67΄Φριτζόνσον), Γκονζάλες, Κούεν (72΄Κουέν), Βαλένσια (72΄Αντζιέλσκι), Τζοβάρας (67΄Γιουμπιτάνα), Βέργος.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής (89΄Κακαδιάρης), Ατιένθα, Γκρόζντανιτς, Αλβάρες, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (72΄Βαλιέντε), Αλάγκμπε (61΄Μουνάφο), Παλάσιος (72΄Καλτσάς), Ζουγλής, Μπαρτόλο, Μάντζης (66΄Αγγελάκης).

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα