DS3 HYBRID: Εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία χωρίς φόρτιση (τιμή)

DS3 HYBRID: Εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία χωρίς φόρτιση (τιμή)

DS3 HYBRID: Εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία χωρίς φόρτιση (τιμή)
Η DS Automobiles εντάσσει μια νέα, full υβριδική έκδοση στην γκάμα του DS3.

Η DS Automobiles προσφέρει το νέο μοντέλο DS 3 HYBRID, το οποίο είναι διαθέσιμο για παραγγελία. Αυτό το υβριδικό αυτοκίνητο διαθέτει αυτοφορτιζόμενη μπαταρία που επιτρέπει πάνω από το 50% της οδήγησης σε αστικό περιβάλλον να γίνεται αμιγώς ηλεκτρικά, μειώνοντας σημαντικά τους ρύπους και την κατανάλωση καυσίμων.

Το DS 3 HYBRID ξεχωρίζει για την απόδοσή του, με την υβριδική τεχνολογία να εξασφαλίζει καλές επιδόσεις, μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καυσίμου κατά 20% σε σύγκριση με τον κινητήρα PureTech 130 EAT8. Η τεχνολογία αυτή συνδυάζει βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια, παρέχοντας αυξημένη απόδοση και ενεργειακή αποδοτικότητα.

DS3 Hybrid
Φωτογραφίες: DS Automobiles

Η σημαντική καινοτομία του DS 3 HYBRID είναι η αυτόματη φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της οδήγησης, απαλλάσσοντας τον χρήστη από την ανάγκη για συχνές στάσεις φόρτισης. Η αυτοφορτιζόμενη τεχνολογία ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και μειώνοντας την φθορά των συστημάτων πέδησης.

Αναφορικά με την ασφάλεια και το ηχητικό αποτύπωμα, το DS 3 HYBRID διαθέτει το σύστημα Acoustic Vehicle Alert System (AVAS), το οποίο παράγει έναν ελαφρύ θόρυβο σε χαμηλές ταχύτητες για την προστασία των πεζών, συμβάλλοντας σε μια ασφαλέστερη συνύπαρξη στο αστικό περιβάλλον.

DS3 Hybrid
Φωτογραφίες: DS Automobiles

Ο κινητήρας του DS 3 HYBRID αποδίδει 136 ίππους και έχει μέγιστη ροπή 230 Nm, προσφέροντας υψηλότερη θερμοδυναμική απόδοση και μειωμένες εκπομπές χάρη στον κύκλο Miller. Ενσωματωμένος σε αυτό το σύστημα είναι και ο ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη με 28 ίππους και 55 Nm ροπής, ο οποίος εξασφαλίζει αθόρυβη λειτουργία και την δυνατότητα λειτουργίας με ηλεκτρική ενέργεια ακόμη και υπό μέτρια φορτία.

Σε σύγκριση με το DS 3 PureTech 130 EAT8, στον συνδυαστικό κύκλο WLTP, το DS 3 HYBRID έχει κέρδος σχεδόν 20% σε κατανάλωση (1,2 λίτρα καυσίμου λιγότερα απαιτούνται για κάθε 100 χιλιόμετρα) και μείωση κατά 27 γραμμάρια CO 2 ανά χιλιόμετρο (ή -19%) σε 112 γραμμάρια CO 2 ανά χιλιόμετρο, και συνεπώς το DS 3 HYBRID δεν υπόκειται σε τέλη κυκλοφορίας. Στην πόλη, η μείωση της κατανάλωσης φθάνει έως και 38%.

Οι τιμές του DS 3 HYBRID αρχίζουν από τα 32.800 ευρώ για την έκδοση Bastille και τα 33.800 ευρώ για την Performance Line.

Photo Credits: DS Automobiles

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!