F1 - Σε τι χρησιμεύουν τα καλύμματα των τροχών που δοκίμασε η Ferrari (vid)

F1 - Σε τι χρησιμεύουν τα καλύμματα των τροχών που δοκίμασε η Ferrari (vid)
Τα μονοθέσια της Scuderia Ferrari θα βρίσκονται επί δύο ημέρες στην ιδιόκτητη πίστα του Φιοράνο, για δοκιμές και ανάγκες κινηματογράφησης.

Σημαντικό διήμερο στο Φιοράνο για τη Scuderia Ferrari, καθώς έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις αναβαθμίσεις που θα ενσωματώσει στην SF-24 από το προσεχές Grand Prix στην Ίμολα (17-19 Μαΐου).

Η ιταλική ομάδα πραγματοποιεί όμως δοκιμές και για λογαριασμό της FIA. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το παλαιότερο μονοθέσιο F1-75 φέρει καλύμματα στους τροχούς. Ονομάζονται spray guards και έχουν ως αποστολή να περιορίσουν το νερό που εκτοξεύεται και να βελτιώσουν την ορατότητα για τους οδηγούς των άλλων μονοθεσίων σε αγώνες που διεξάγονται σε βρεγμένο οδόστρωμα. Παλαιότερο πάντως αντίστοιχο τεστ δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τη FIA.

Την F1-75 οδήγησε ο αδελφός του Σαρλ Λεκλέρ, Άρθουρ, ενώ την SF-24 που ακολουθούσε ο δοκιμαστής και αναπληρωματικός οδηγός της Scuderia Ferrari, Όλιβερ Μπέρμαν.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όσα έγιναν στο GP Μαϊάμι και όχι μόνο.

Photo Credits: Formu1a.uno

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!