VOGE: Αποκάλυψη τώρα

VOGE: Αποκάλυψη τώρα
Μια «υποκλοπή» στάθηκε ικανή να δημιουργήσει ταραχή, η Voge ετοιμάζεται να μπει σε ξένα λημέρια και τελικά ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον...

Στα συνέδρια των κατασκευαστών, συγκεκριμένα σε αυτά που γίνονται για να ενημερωθούν οι μεταπωλητές (ντίλερς) πάνω σε διάφορα θέματα συνεργασίας με το εργοστάσιο, έρχεται η στιγμή που πολλοί περιμένουν: - να τους αποκαλύψουν δηλαδή τα μελλοντικά σχέδια πάνω στην παραγωγή νέων μοντέλων. Εκεί, τους γίνεται η σύσταση να μην χρησιμοποιήσουν κάποια κάμερα και να κρατήσουν τις όλες πληροφορίες «μυστικές» για ευνόητους λόγους, μερικές φορές μάλιστα τους παίρνουν και τα κινητά πριν την είσοδό τους στο συνεδριακό χώρο. Πάντα όμως υπάρχει κάποιος όχι και τόσο ..ευσυνείδητος, που με κάποιο τρόπο θα τραβήξει φωτογραφίες και στη συνέχεια θα τις μοιραστεί στα social media.

Προφανώς έτσι έγινε και σε ένα πρόσφατο συνέδριο της Loncin/Voge, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει η φωτογραφία που βλέπετε και η οποία έχει προκαλέσει σεισμό. Γιατί απλά βλέπουμε ότι το ασιατικό εργοστάσιο δεν αστειεύεται και είναι έτοιμο να ρίξει στην αγορά τρομακτικά ενδιαφέροντα μοντέλα και σε καίριες κατηγορίες.

Στην αριστερή στήλη βλέπουμε μοντέλα που γνωρίζουμε ήδη, πέραν του «τσοπεροειδούς» CU250 και του ρετρολούκ scooter SR150C. Μερικά εξ αυτών μπορείτε να δείτε στα σχετικά μας άρθρα εδώ και εδώ. Στη μεσαία τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα, αρχής γενομένης με το DS750 Rally. Στη φωτογραφία δείχνει να μοιάζει πολύ με το νέο Honda XL 750 Transalp και αυτό σημαίνει ότι θα απευθύνεται σε μια άκρως εμπορική κατηγορία, όπου πέραν του Honda υπάρχουν μοντέλα σαν τα Aprilia Tuareg 660, ΒΜW F 800 GS, KTM 790 Adventure, Suzuki V-Strom 800DE, Yamaha Tenere 700, όπως επίσης και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις από τις CFMoto και QJMotor. Στην ίδια στήλη βλέπουμε και ένα ακόμη σημαντικό για την αγορά μοντέλο στα πρότυπα του best seller Ηonda ADV350, ονόματι SR350 ADV. Προφανώς θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα του λαοφιλούς SR4 και των BMW C 400 X/GT, έχοντας τον απαιτούμενο περιπετειώδη χαρακτήρα και εξοπλισμό.

H τρίτη όμως στήλη είναι αυτή που δημιουργεί αίσθηση, βλέποντας στον ορίζοντα μοντέλα πέραν κάθε φαντασίας και με τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά να έχουν κάτι από... BMW! Όπως για παράδειγμα το...1600GT, που αν μη τι άλλο θυμίζει την εξακύλινδρη τουριστική ναυαρχίδα των Βαυαρών. Ή το RR1000, που φέρνει κάτι από το ακραίο supersport S 1000 RR των 210 ίππων. Οι εκπλήξεις συνεχίζονται με το γυμνό roadster R660-R, που μοιάζει πολύ με το Honda CB650R και που ομοίως θα χρησιμοποιεί τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Εμπορικά μιλώντας όμως, το πιο ενδιαφέρον μοντέλο της συγκεκριμένης στήλης δεν είναι άλλο από το mega scooter SR500GT, που στα πρότυπα των πρωταγωνιστών της κατηγορίας (Kymco AK550, SYM Maxsym 508, Yamaha Tmax 560) θα κινείται από έναν δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα εφάμιλλης απόδοσης.

Οι εκπλήξεις όμως τελειωμό δεν έχουν, αρχής γενομένης από το αναγραφόμενο ως «DSXXX», που σύμφωνα με πληροφορίες μας θα είναι στα πρότυπα του best seller DS525X αλλά με μεγαλύτερης χωρητικότητας κινητήρα (650;). Στον πίνακα υπάρχει και έκδοση Rally του νέου DS900X, με το όνομά της να προϊδεάζει για μια μοτοσυκλέτα με περισσότερο «Adventure» χαρακτηριστικά, έτσι δηλαδή όπως κάνουν και άλλοι κατασκευαστές σε ιδιαίτερα εμπορικά μοντέλα τους (BMW R/GS, KTM Adv, Triumph Tiger, Yamaha Tenere). Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η επέκταση της γκάμας των supersport «RR» στα 250, 350, 460 και 660 κυβικά, όπως επίσης και τα custom «CU» στα 250, 520 και 1000! Στα δύο τελευταία μάλιστα, η προσθήκη του γράμματος «V» σημαίνει πως θα χρησιμοποιούν κινητήρες με αντίστοιχη διάταξη των κυλίνδρων τους.
Το τι από όλα αυτά θα δούμε μόνο ο χρόνος θα το δείξει, το μόνο σίγουρο είναι πως η Voge έχει πάρει φόρα και δεν ξέρουμε πού θα σταματήσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!