F1 - Νόρις: «Πολλά θα κριθούν στον πρώτο γύρο, ανυπομονώ για αύριο»

F1 - Νόρις: «Πολλά θα κριθούν στον πρώτο γύρο, ανυπομονώ για αύριο»
Πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα που πήρε στις κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 στην Ίμολα ήταν ο Βρετανός οδηγός της McLaren Racing.

H McLaren Racing πέτυχε το καλύτερο φετινό της αποτέλεσμα σε κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1. Ο Όσκαρ Πιάστρι κατέκτησε τη 2η θέση, ενώ ο Λάντο Νόρις ήταν 3ος, επιβεβαιώνοντας την ταχύτητα της αναβαθμισμένης MCL38 που κέρδισε στο Μαϊάμι. Ωστόσο δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον ταχύτατο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, o οποίος πήρε την pole position #7 στο 2024.

Ο Νόρις μπορεί να έχασε στην εσωτερική μάχη της McLaren, όμως η αυτοπεποίθησή του μετά το τέλος του Q3 είναι στα ύψη: «Κάναμε φοβερή δουλειά. Η 3η θέση δεν είναι καθόλου κακή. Παλέψαμε και οι δύο οδηγοί για την πρώτη θέση της κατάταξης. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές αλλά πιστεύω πως ως ομάδα είχαμε μια πάρα πολύ καλή ημέρα και γενικά ένα πολύ καλό αγωνιστικό τριήμερο. Ο Όσκαρ έκανε φοβερή δουλειά, το ίδιο και ο Φερστάπεν. Οι διαφορές είναι μικρές, είμαστε κοντά και αυτό είναι συναρπαστικό. Ανυπομονώ για αύριο», είπε ο 24χρονος.

Όταν ρωτήθηκε από τον Ντάβιντε Βαλσέκι σχετικά με το τι μπορεί να κάνει αύριο στο Grand Prix, o Βρετανός είπε: «Πρέπει να συνηθίσουμε να είμαστε στις μπροστά θέσεις. Είμαστε ολοένα και πιο κοντά στην πρώτη θέση. Είναι πολύ καλό αποτέλεσμα το ότι είμαστε μπροστά και από τη Ferrari. Ελπίζω να έχουμε έναν καλό αγώνα αύριο, θα είναι μικρές οι διαφορές. Θα είναι συναρπαστικός να τον βλέπεις και θα είναι σίγουρα όταν οδηγείς. Οι χρόνοι μας είναι πολύ κοντά και πολλά θα εξαρτηθούν από την εκκίνηση, τον πρώτο γύρο, τη στρατηγική και τα ελαστικά. Θα είναι σίγουρα δύσκολος αγώνας».

Μπορεί ο Νόρις να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Formula 1; Το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια θα ξεκινήσει την Κυριακή, 19/5, στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 15:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όσα έγιναν στο GP Μαϊάμι και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: McLaren F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!