katarina_johson_tompson
19/05/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Με είδωλο τον Στίβεν Τζέραρντ, η Τζόνσον Τόμπσον συνεχίζει να στοχεύει στην κορυφή

Πηνελόπη Γκιώνη

Μπορεί να την έχουμε γνωρίσει μέσα από τις επιτυχίες της στον στίβο και το όνομά της να είναι συνδεδεμένο πια με το έπταθλο στην Αγγλία, και παγκοσμίως, όμως η Καταρίνα Τζόνσον Τόμπσον συνεχίζει να έχει ως στόχο την κορυφή έχοντας είδωλο έναν θρύλο της Λίβερπουλ, τον Στίβεν Τζέραρντ.

O ζήλος που επιδεικνύει μέσα στα στάδια κάνει τους θεατές να πιστεύουν πως η Καταρίνα Τζόνσον Τόμπσον ζει και αναπνέει για τον στίβο, για τα ρεκόρ, για τα μετάλλια και τις διακρίσεις. Αν, όμως, ρωτήσει κανείς την ίδια εκείνη θα απαντήσει πως ναι μεν λατρεύει αυτό που κάνει όμως μία εξίσου μεγάλη αγάπη της είναι η Λίβερπουλ και, συγκεκριμένα, ο Στίβεν Τζέραρντ.

Θυμάται τον εαυτό της από όταν ήταν μικρή να καθηλώνεται στην τηλεόραση και να παρακολουθεί αγώνες ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ με τον παππού της, καθώς στην αρχή δεν είχε άλλη επιλογή: «Θυμάμαι τα Σαββατοκύριακα, που με πρόσεχε ο παππούς μου, αν είχε παιχνίδι στην τηλεόραση χρειαζόταν να μπουσουλήσω κάτω από την τηλεόραση αν ήθελα να περάσω από εκεί (σ.σ. Για να μην περάσει μπροστά από την τηλεόραση και χάσει ο παππούς της κάποια φάση). Έτσι, έγινα φαν της Λίβερπουλ πολύ σύντομα και όταν πια συνάντησα από κοντά τον Στίβεν Τζέραρντ ήταν τεράστιο για μένα. Ήξερε ποια είμαι πριν καν του πω “γεια”», εξηγεί η ίδια.

Η Τζόνσον Τόμπσον, που έχει γίνει μία από τις κορυφαίες επταθλήτριες όλων των εποχών παγκοσμίως και έχει τρεις παγκόσμιους τίτλους στην κατοχή με τον τελευταίο να είναι από το περσινό Παγκόσμιο ανοιχτού της Βουδαπέστης, συνάντησε τον δημοφιλή παίκτη και ξαφνιάστηκε που τη γνώριζε παρά τις μεγάλες διακρίσεις που είχε η ίδια: «Τον έχω συναντήσει πια αρκετές φορές σε αγώνες και ακόμη μου φαίνεται τρελό που με γνωρίζει. Ήταν η μεγαλύτερή μου έμπνευση!».

Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στη Ρώμη (7-12/6) και έπειτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κυνηγώντας τις θέσεις στα βάθρα και των δύο αγώνων. Η 31χρονη σήμερα πρωταθλήτρια των συνθέτων, μιλώντας στην ιστοσελίδα της European Athletics, εξήγησε πως έχει περισσότερα κίνητρα από ποτέ και τόνισε πως ο κύριος στόχος της είναι να κάνει μία καλή επίδοση: «Είναι ένας τίτλος που δεν έχω κερδίσει (σ.σ. ο ευρωπαϊκός), ένας τίτλος που θα ήθελα να έχω. Αλλά ως επταθλήτρια, ξέρω ότι πάρα πολλά μπορούν να πάνε καλά και άλλα τόσα μπορούν να πάνε στραβά, να συμβούν πάρα πολλά πράγματα στην προετοιμασία. Απλά θέλω πραγματικά να κάνω μια καλή επίδοση και νομίζω ότι μπορώ να έχω τις καλύτερες επιδόσεις όταν λέω μόνο αυτό αντί να σκέφτομαι το αποτέλεσμα.

Αισθάνομαι πραγματικά κινητοποιημένη μετά την περσινή χρονιά, ίσως πιο κινητοποιημένη από ποτέ. Τώρα θέλω απλώς να έχω μια καλή απόδοση. Έχω περισσότερα κίνητρα από ποτέ».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]