Καλλιάνος: «Ίσως έχουμε το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης με 35 βαθμούς», πότε αναμένεται (vid)

Καλλιάνος: «Ίσως έχουμε το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης με 35 βαθμούς», πότε αναμένεται (vid)
Ο μετεωρολόγος τόνισε πως αν και είναι νωρίς ακόμα για τόσο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, ωστόσο τα μοντέλα πάνε προς αυτό το σενάριο.

Η αφρικανική σκόνη θα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ώρες και θα συνοδεύεται από λασποβροχές και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Οι πρώτες περιοχές της χώρας που από σήμερα θα δουν βροχές και καταιγίδες σε συνδυασμό πάντα με αφρικανική σκόνη είναι το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει δύο 24ωρα, με τη θερμοκρασία να πέφτει μέχρι και 9 βαθμούς Κελσίου ανά περιοχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, αύριο Παρασκευή 10/5 και το Σάββατο 11/5 αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες.

«Ίσως έχουμε το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης, με 35 βαθμούς»

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος στην εκπομπή του Mega «Live News», «ίσως έχουμε το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης, μετά τις 15 Μαΐου».

«Θα σας δώσω μια τελευταία πληροφορία. Ίσως, πάμε πολύ μακριά βέβαια, ξέρεις ότι ποτέ δεν κάνω εκτιμήσεις για τόσο μακριά, ίσως, μετά τις 15 Μαΐου έχουμε το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης το οποίο θα μας απασχολήσει. Θα το δούμε όμως και τις επόμενες ημέρες γιατί ακόμα δεν έχει "κλειδώσει". Στα κεντρονότια τμήματα της χώρας, εκτιμώ ότι μπορεί να δούμε και θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου. Αλλά επαναλαμβάνω, ακόμα είμαστε πολύ μακριά, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων, αλλά φαίνεται ότι τα μοντέλα πάνε προς αυτό το σενάριο. Δηλαδή, μετά τις 15-16 Μαΐου, χονδρικά και ενδεικτικά πάντα, να έχουμε ένα ισχυρό κύμα ζέστης για την εποχή», ανέφερε ο μετεωρολόγος του Mega.