Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε τη ζημιά στη Βουλιαγμένη και ημιτελικά στο Κύπελλο

Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε τη ζημιά στη Βουλιαγμένη και ημιτελικά στο Κύπελλο

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης απέκλεισε τη Βουλιαγμένη με 12-9 στα πέναλτι (καν. αγ. 8-8) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στον Λαιμό.

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη, νίκησε μέσα στο κολυμβητήριο του Λαιμού με 12-9 στα πέναλτι (καν. αγ. 8-8) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εκεί, την Παρασκευή (10/5, 18:00, ΕΡΤ Sports) θα αντιμετωπίσει τον ΓΣ Περιστερίου, για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (17:30, 17:30, ΕΡΤ 3).

Ο τρίτος στη σειρά προημιτελικός του Final 8 ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο Απόλλων Σμύρνης, μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά των play offs του πρωταθλήματος, απέναντι στη Βουλιαγμένη έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για να πετύχει κάτι πολύ σημαντικό μέσα στη χρονιά.

Το κατάφερε πανάξια και με αντίπαλο τον ΓΣ Περιστερίου, έχει την ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό του Κυπέλλου, κάτι που ισχύει και για την ομάδα των δυτικών προαστίων

Από την άλλη η Βουλιαγμένη, μετά τον αποκλεισμό από την Πριμόριε Ριέκα στα προημιτελικά του Euro Cup, τώρα γνωρίζει τον αποκλεισμό μέσα στην έδρα τους στα προημιτελικά του Κυπέλλου και για τους «μπέμπηδες» απομένει μόνο το πρωτάθλημα.

Ντέρμπι για γερά νεύρα και για τους μεγάλους αρχηγούς

Ηταν μια μονομαχία με δυνατές μονομαχίες, εναλλαγές συναισθημάτων, αλλά και ένα παιχνίδι όπου έλαμψαν οι αρχηγοί των ομάδων. Από τη μια πλευρά ο Μάνος Σολανάκης για τους νικητές και από την άλλη ο Μάριος Καπότσης για τους ηττημένους.

Ο Απόλλων παίρνοντας τρεις φορές το προβάδισμα, έκλεισε το 1ο οκτάλεπτο στο 3-2. Ο Δημήτρης Χατζής ισοφάρισε για τη Βουλιαγμένη 3-3, με τον Μπογκτάβνοβιτς να φέρνει τον Απόλλωνα στο 4-3.

Εκεί ήρθαν τα χτυπήματα από τον Σολανάκη. Με γκολάρα από τα 2μ. και τελείωμα στον παίκτη παραπάνω ο Χανιώτης φουνταριστός έφερε τον Απόλλωνα στο 6-3, στο 3ο λεπτό της 3ης περιόδου.

Ενάμιση λεπτό πριν η Βουλιαγμένη είχε δεχθεί σημαντικό πλήγμα, με τον Νεμάνια Ούμποβιτς να βγαίνει από τον αγώνα με αντικατάσταση, σε μονομαχία με τον Χονδροκούκη.

Με τον Απόλλωνα στο +3, δράση ανέλαβε ο Μάριος Καπότσης. Με δύο γκολ στα ίσα οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 6-5, ήταν τα γκολ που σήμαναν την αντεπίθεση.

Ο Χαλυβόπουλος έφερε την ισοφάριση (6-6), πριν οι ομάδες μπουν στο 4ο οκτάλεπτο. Εκεί οι Χατζής και Χαλυβόπουλος διεύρυναν το σερί για τους «μπέμπηδες», για το 8-6 κι ενώ απέμεναν τέσσερα λεπτά για το τέλος.

Όμως ο Σολανάκης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, με γκολ από τα 2μ. έβαλε τέλος στο σερί της Βουλιαγμένης, μειώνοντας σε 8-7 (3:49), δίνοντας ελπίδα στην ομάδα του.

Και αυτή έγινε ελπίδα πρόκρισης, όταν ο Αλαμάνος ισοφάρισε σε 8-8 (2:59), που οδήγησε τον αγώνα στα πέναλτι. Εκεί ο Στέφανος Γαλανόπουλος απέκρουσε στην εκτέλεση του Χατζή, μετά ο Κουρούβανης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Γαρδίκας νικώντας τον Ανδρεάδη (αντικατέστησε τον Τζωρτζάτο) «σφράγισε» την πρόκριση για τον Απόλλωνα Σμύρνης.

galanopoulos


Τα πέναλτι
Σουσιασβίλι 1-0
Καπότσης 1-1
Γωνιωτάκης 2-1
Χατζής Απόκρουση Γαλανόπουλος
Τόττης 3-1
Κουρούβανης Δοκάρι
Γαρδίκας 4-1

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 1-3, 2-2.
Τα πέναλτι: 4-1


Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 3, Καβουσανός, Τόττης 2, Τσιαβάλιαρης.

Βουλιαγμένη (Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 2, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος, Αλμύρας, Ούμποβιτς, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Καστρινάκης, Καπότσης 3, Κουρούβανης, Καπότσης 1, Σαπουνάκης, Ανδρεάδης, Χατζής 2, Σπηλιόπουλος.

@Photo credits: INTIME, Ισμήνη Βλασσοπούλου
 

Τελευταία Νέα